Wednesday, June 30, 2010

Afterthoughts on background checks

On friday june 25, one of the larger newspapers in Norway revealed that the director of the public office authorizing health personnel for working in Norway didn't have parts of the education or grades claimed on her CV. The director left the position the same day. The wolves were out for blood.

Thursday, June 24, 2010

Sommertips til nettjunkies


 Neida. Selvfølgelig er du ikke avhengig, hvem ville påstå noe slikt? Det at du sjekker webmail (jobb og privat), svinger innom Facebook noen ganger for dagen, tweeter badetemperatur og drinkinntak, samt aksepterer noen nye Linkedin forespørsler er ikke noe avhengighetstegn. Selvfølgelig ikke. Ihvertfall ikke når du er på ferie med familien, sanden kiler mellom tærne og capsen gjør tjeneste som skygge for mobildisplayet; litt dårlig kontrast i Facebook appen skjønner du.

Thursday, June 10, 2010

Salgsverdien av kunnskap


Jeg er glad i film. Mange års deltakelse på filmfestivalen i Haugesund, samt en barndomskompis som styrer spakene på kinoen der har gjort at jeg ikke bare liker film, men er interessert i teknikken bak også. Så får jeg invitasjon fra Hi-Fi klubben i Bergen om å delta på kundearrangement onsdag 9 juni. Hør og opplev Samsungs nyeste TVer, med 3D funksjonalitet, Internett, PVR funksjoner og litt til. Kun 30 plasser, enkel servering.

Sunday, June 06, 2010

Windows: Pass the Hash angrep

April 1997: Paul Ashton sender en e-post til NTBugTraq, og passordsikkerhet i Microsoft Windows blir aldri den samme igjen.

Han beskriver en teknikk for å sende et brukernavn og tilhørende hashverdi av passordet til et annet system, for på den måten å oppnå tilgang i egenskap av en annen bruker. Det interessante her at han ikke VET passordet til den andre brukeren, han har bare fått tak i en "kryptert" utgave av det.

Denne bloggposten er oppfølger #1 til "Lengde har ingen betydning".

Thursday, June 03, 2010

Facebook & personvern - del 2

Det skal ikke være lett nei. Personvern altså. På Facebook. Ditt eget personvern. De har gjort mange endringer gjennom årene, og standardinnstillingene for nye kontoer endres slik at stadig mer informasjon blir gjort tilgjengelig for absolutt alle. Absolutt alle, dvs noen hundre millioner brukere på Facebook. Det er mange det!

Ser du noen grunn til at folk i Mongolia, Papua Ny-Guinea eller i Nord-Trøndelag skal ha noen grunn til å lese opplysninger om deg? Jeg gjør ihvertfall ikke det.